Senaste inläggen

Stig Lindbergs mönster Melodi på kakel i nytt bostadskomplex

  /  Kunduppdrag   /  Stig Lindbergs mönster Melodi på kakel i nytt bostadskomplex

Stig Lindbergs mönster Melodi på kakel i nytt bostadskomplex

Stig Lindbergs mönster Melodi i jätteformat är det senast färdigställda projektet Everstyle producerat för Ikano Bostad AB i Gustavsberg, Värmdö. Att återskapa mönster som ursprungligen var avsedda för textil eller porslin till jätteformat har sina utmaningar!

Vi har återskapat mönstret i tre olika färgställningar; grå, orange och i grönt. Vi fascineras av Stig Lindbergs stora skaparkraft, idérikedom och förfinade färgsinne, som verkligen förtjänar en nya arena att synas på! Hans mönster kan vara skenbart enkla men är geniala i grunden. Designen är tidlös och minst lika aktuell idag, som när den skapades. Vi har nöjet att kunna återge och producera olika mönster av Stig Lindberg på kakel och klinker, för interiöra och exteriöra miljöer samt i våtutrymmen. Vi har även fått förtroendet att skapa helt egna, unika färgställningar och kombinationer, men i detta fall är det ursprungsfärgerna man valt, vilka blir enastående i sin lyskraft och kvalitet på kakel!

Projektet omfattar utsmyckning i fem trapphus, belägna i fyra huskomplex, varav ett är ett höghus. Det är uppdrag nr 2 för Ikano Bostad: I det första projektet producerade vi mönstret Berså i grön och grå färgställning, i form av stora träd i trapphusen.

Konstkakel med matt yta ger mönstret ett extra djup. I övrigt har man valt golvplattor/färger anpassade till färgsättningen i varje trapphus. Mycket smakfullt. Vi är alla nöjda med samarbetet och gläder oss åt att se resultatet av ett tredje uppdrag tillsammans, också i Gustavsberg, där Stig Lindberg levde och verkade. Det projektet blir något helt annat och nytt! Stort Tack Ikano Bostad AB och Lars Dueholm-Lindberg för gott samarbete!